Strona główna Zdrowe produkty Preparaty odkwaszające organizm Koncentrat wody zasadowej
  • 2 Studio Zdrowia to:
    sieć wyspecjalizowanych gabinetów
  • 3 Studio Zdrowia to:
    Program Królów – skuteczność potwierdzona w praktyce
  • 3 <Studio Zdrowia to:
    Radosław Król twórca Programu Królów - ekspert w dziedzinie zrównoważonego odżywiania i dietoterapii
  •  
Z usług gabinetów Studio Zdrowia w okresie naszej 10-letniej działalności skorzystało ponad 50.000 osób.

 
Koncentrat wody zasadowej
alt

 
Składniki podstawowe:
Wychodząc naprzeciw problemowi zakwaszenia organizmu stworzono koncentrat wody zasadowej H2O3  umożliwiając alkalizację środowiska wewnętrznego.
Woda ta ma odczyn zasadowy oraz za względu na ujemny potencjał redox ma właściwości antyoksydacyjne. Dzięki nowoczesnej technologii i specjalistycznym procesom produkcji powstała woda w postaci koncentratu do napojów. Infekcja przez mikroorganizmy nie jest przyczyną żadnej choroby: to zakwaszenie powoduje, że pojawiają się drobnoustroje chorobotwórcze, alkalizacja powoduje ich neutralizację. Zjonizowana woda dostarcza tlen i alkalizuje komórki usuwając nadmierną ilość kwaśnych złogów oraz przyczynia się do neutralizacji środowiska sprzyjającemu rozwojowi bakterii.
Sposób użycia:
Na 1 litr wody (nie gazowanej) dajemy porcję 10 ml koncentratu, otrzymujemy napój wspomagający ciało o pH 8,5 – 9,5
Wodę z dodatkiem koncentratu zalecamy pić od godz.15-21, 1 litr dziennie.
Do gotowania potraw dodajemy 10 ml koncentratu na litr wody. 
Zastosowanie:
Dlaczego należy spożywać wodę zasadową ?

Równoważy pH organizmu (6,9 – 7,2) oraz wytwarza środowisko likwidujące bakterie, stany zapalne i choroby.
Jest ona bardzo silnym antyoksydantem łatwo przyswajalnym przez organizm.
Struktura cząsteczkowa jest mniejsza od wody z kranu, w ten sposób przyczynia się do lepszego uwodnienia i detoksykacji organizmu.

Koncentrat wody zasadowej, można także dodawać do gotowania potraw, dzięki temu zwiększymy ich wartość odżywczą oraz znacznie poprawimy walory smakowe.

Witaminy podczas gotowania zostają zachowane w warzywach tak jak np. chlorofil w szpinaku
Ryż, kapusta, fasola, makaron, mak itd. smakują po prostu lepiej z wodą zasadową, woda wyciąga i intensyfikuje smak.
Sok pomarańczowy staje się intensywniejszy i bardziej owocowy, dzięki zneutralizowanym kwasom.
Mleko truskawkowe, jogurt, kefir smakują bardziej śmietankowo, a smak owocu staje się intensywniejszy.
Kawa, wino smakują łagodniej po przez neutralizacje kwasów.
Herbata nabiera szczególnie intensywnego smaku i aromatu.
Gdzie kupić:
Produkt ten jest dostępny  w naszych gabinetach.
 

Jeśli nie znalazłeś odpowiedniego gabinetu skontaktuj się z nami ON-LINE.
 
                                                        
Studio Zdrowia 2011 | Wszystkie prawa zastrzeżone  |  Regulamin strony Agencja Reklamowa